AKTUELLT

AKTUELLT

Nya mål med utgångspunkt i traditioner och kultur

Föreningen Sillviks Vänner bildades 2017, verksamhetens syfte är att främja kultur och fritid på Sillvik i Botkyrka kommun. Grunden för detta ligger i våra medlemmars engagemang och bra förutsättningar för möten, aktiviteter och samarbeten.

Vi vill skapa traditionsenliga evenemang och vårda kultur, det gör vi tillsammans med våra medlemmar och dig som också är nyfiken. Häng med på det som händer - gå in på vår Facebooksida eller följ oss på Instagram, där ser du mer av vad vi gör på Sillvik.

Säsongen 2023 på Sillvik

Vi öppnar den 27 maj med öppet hus

Säsongen 2023 startar med att vi med öppet hus där vi öppnar vårt helgkafé tillsammans med konstutställningen på Galleri Sillvik. Under 27 och 28 maj kommer ni även kunna gå på guidad vandring runt i huset. 


Här kan du läsa med om våra utställare: Konstkalendern


Vill du bli medlem och hjälpa till att bevara och utveckla platsen skickar du en intresseanmälan om medlemskap.

Kom ihåg att gilla oss på Facebook. På så sätt bidrar du till att vi kan nå ut till fler att stödja kultur- och historiearbetet. Besök och gilla oss här: 

Säsongen 2022 på Sillvik

Vi öppnar den 4 juni

Säsongen 2022 startar med att vi öppnar vårt helgkafé tillsammans med konstutställningen på Galleri Sillvik.


Här kan du läsa med om våra utställare: Konstkalendern


Vill du bli medlem och hjälpa till att bevara och utveckla platsen skickar du en intresseanmälan om medlemskap.


Kom ihåg att gilla oss på Facebook. På så sätt bidrar du till att vi kan nå ut till fler att stödja kultur- och historiearbetet. Besök och gilla oss här: 

Säsongen 2021 på Sillvik

Vi öppnar den 5 juni

Säsongen 2021 startar med att vi öppnar vårt helgkafé tillsammans med konstutställningen på Galleri Sillvik.

Från förra året har vi hunnit med några förändringar. För att nämna några har kaféet fått nya tapeter och färg på panelen, en ombonad känsla som vi tror ger en mer smakfull upplevelse. Entrén och trappen upp till mittenvåningen har fått ny färg vilket även rummet kallat Fruns skrivrum också fått.

Vi tror att de förändringar vi gör ligger huset till gagn. Att du som besökare också delar samma tanke gör att vi tillsammans kan hjälpas åt att bevara och lyfta detta natur- och kulturrum som denna historiska plats utgör.

Vill du bli medlem och hjälpa till att bevara och utveckla platsen skickar du en intresseanmälan om medlemskap.

Här kan du läsa med om våra utställare: Konstkalendern 2021

Kom ihåg att gilla oss på Facebook. På så sätt bidrar du till att vi kan nå ut till fler att stödja kultur- och historiearbetet. Besök och gilla oss här: 

2020

Musik på Sillvik

Coronasäkra konserter

Säsongen 2020 bjuder på tre coronasäkra konserter.

De första två konserterna ges utomhus, framför sekelskifteshusets tre verandor och med den engelska parken som fond, och den tredje konserten äger rum i den rymliga salongen på mellanvåningen.

Platserna i publiken placeras med minst två meters mellanrum, och Sillviks kaféservering som håller öppet innan konserterna och i pausen är coronaanpassad.

Läs mer om konserterna här.

Historisk tillbakablick på platsen

Läs om Sillviks historia

För att kunna ta omdömesgilla steg in i framtiden behöver vi ha möjlighet att blicka tillbaka på det som varit. Att lära, att minnas och att visa respekt för dem som gjort att vi har det vi har och att kunskap och tradition kunnat föras vidare, en förhoppningen om att viss lärdom har förts vidare. Det är en gåva att få ta vid efter dem som en gång gått före oss och att föra vår lärdom vidare till nästa generation.

Idag förvaltar Föreningen Sillviks Vänner denna byggnad och det är en ynnest att få göra det tillsammans med denna historiska sammanfattning över platsen för jämnvikt.

Denna krönika över Sillviks historia har sammanställts av Cilla Adlercreutz, Ulf Doeser, Inger Högström och Bo Wannefors, medlemmar i Föreningen Sillviks Vänner. Den är resultatet av ett efterforskningsarbete som genomfördes under hösten 2019

Ladda ner krönikan här:

Sillviks historia

2019

Sillviks första Julmarknad

Tillsammans gjorde vi det möjligt

Föreningen Sillviks Vänner tackar alla som kom och besökte Sillviks första julmarknad i helgen och till alla som gjorde den möjlig!


Vi vill särskilt tacka:

Nästa år tar vi tillsammans Sillviks jultradition till nya höjder!

30 nov & 1 dec - Julmarknad

Julmarknad med konserter på Sillvik, 2019

Det gula huset på kullen öppnar dörrarna och välkomnar till julmarknad. 

Vi erbjuder hantverk, hembakt med glögg, lotteri, julkonsert och mycket annat -  kom och fira kulturlivet och njut av julens traditioner.

Vi är dessutom stolta mottagare av Kreativa Fondens bidrag, ett stöd från Botkyrka kommun. Läs mer HÄR

Konserter under julmarknaden

Lördagen den 30 november kl. 13.00

Operasångaren Anton Eriksson framför några av våra mest älskade advents- och julsånger på Sillviks julmarknad, ackompanjerad av Bo Wannefors på flygel.

Anton har sjungit ledande roller på alla Sveriges operahus och är en av våra mest lysande och färgstarka operaartister.

Baryton: Anton Eriksson
Piano: Bo Wannefors

Läs mer om Anton HÄR

Söndag den 1 december kl. 14.00

Medlemmar ur Stockholms domkyrkokör bjuder på adventskonsert.

Läs mer om Stockholms Domkyrkokör HÄR

Tack för i år, vi ses nästa år igen.

10 aug - Spökvandring

Spökvandring på Sillvik, 10 augusti 2019 kl. 13.00

Är det sant det folk säger? Kom och utforska vad du själv känner för energier i Sillviks träslott!

Den 10 augusti erbjuder Sillviks Vänner för första gången en inkännande vandring på Sillvik under ledning av Linda Liljeholt och Dejan Petrović, certifierade medier.

Vi går från rum till rum och blir vägledda i det som kommer upp. Vi använder oss av alla våra sinnen och kommer berätta mer på plats om hur vi går tillväga.

Alla är välkomna, ingen förkunskap behövs, bara att du är öppen till sinnet och har viss nyfikenhet på den mediala/andliga världen. Det är inte läskigt eller obehagligt på något sätt, men kan väcka en del nyfikenhet.

Vi har en åldersgräns på 18 år och det för att du kan väcka saker hos dig själv, vi vill därför att du har en ”mogen” ålder.

Vandringen tar ca: en timme och kostar 150 kr/person, inklusive fika.

Max antal deltagare 15 personer, så boka din plats på info@sillviksvanner.se

Välkomna till en säregen upplevelse som kan föra med sig nya möten!

För mer information om Lindas mediala verksamhet, se: http://www.granslos.net och www.akademin.net. Har du en fråga om spökvandringen eller är osäker kring detta evenemang kan du alltid kontakta Linda via mail: linda@granslos.net


Läs mer på Facebook