Galleri Sillvik

GALLERI SILLVIK

Galleri Sillvik är en konstsalong för olika konstyttringar och erfarenheter sedan 2019, en arena för konstnärer och betraktare att enkelt ta del av konstens olika språk och former.

Välkommen!

Hälsningar Sillviks utställningstkommitté

Öppettider        Helgdagar 11-15

4 juni - 26 juni
Stängt i juli
13 aug - 4 sept

Konstkalender 2022

AMANDA SUOMI PETERSSON


Skapande är terapi för mig.
Sen barnsben har konst alltid varit det viktigaste för mig. Allt från målning och keramik. Så de var självklart att gå en estetisk linje på gymnasiet.
Där fann jag kärleken till även glaskonst.
Att ha en idé, testa sig fram och utvecklas är de bästa som finns. Det blir allt från drejade koppar till skulpturer. Allt i stengods.
Och även ibland smycken i de vackra glaset som fortfarande har sin plats i mitt hjärta.

CILLA ADLERCREUTZ


När andan faller på tillverkar jag i stengods, porslin och glas. Ur mina upplevelser målar jag gouacher. Jag leker med former, glasyrer, upplevelser och drömmar.


Efter utbildning via Konstfack, Stockholms Universitet, Orrefors Glasbruk och Höganäs, har jag sänt mina verk ut i världen via Statens Fastighetsverks  Utlandsavdelning till ambassader och konsulat. Numera är jag bildlärare i Huddingegymnasiet och har ateljén i Österhaninges Konstnärsförening.

HELI PURANEN


Min konst är abstrakt/halvabstrakt och jag målar mest med akryl och mixedmedia. Jag bestämmer inte motivet utan utgår från färger. Verken återspeglar mina känslor och kommer från det undermedvetna. 


Det spännande med mina verk är att beskådaren ser olika saker i de

KERSTIN  SJÖBERG


Jag målar ansikten med olika uttryck men ibland gör jag blommor. Lite stengods blir det också.


Om oss

I juni 2019 startade Galleri Sillvik sin verksamhet. Här finns vi på den mittersta av husets tre våningar, 150 kvm i en sekelskiftesmiljö av ljusa rum med kakelugnar och högt i tak. Våningen är indelad i tre sektioner som benämns som Galleri Orange, Blå och Grön. Nytt från 2020 är att vi också erbjuder möjlighet att visa konst i en kulturhistorisk utomhusmiljö kantad av ängar, fruktträdgårdar och en engelsk park.

Bakom verksamheten finns vår utställningskommitté. Vi som driver galleriet har alla en anknytning till konstnärlig verksamhet. Vi vill att Sillvik ska fungera som ett fönster mot omvärlden, en plats för såväl skapare som betraktare att förmedla och uppleva konst.

Syfte

Att visa bra konst av professionella konstnärer och konsthantverkare liksom duktiga amatörer. Vi vill skapa en kontaktyta mellan konsten och betraktaren och samla erfarenheter och konstyttringar i och utanför huset.

Mål

Att vara en årligt återkommande plats för skapande och konstnärligt utbyte.

Skriv gärna om du har frågor eller spännande idéer.

Information till utställare

Här finns mer information för dig som vill veta mer om att ställa ut hos oss.