Galleri Sillvik

Galleri Sillvik

Öppettider

Lördag och söndag kl. 11:00 och 15:00 mellan juni till augusti

- en konstsalong för olika konstyttringar och erfarenheter sedan 2019.

Konstsalong

Sillvik har sedan juni 2019 öppnat den mittersta av sina tre våningar för vernissage med olika former av konstyttringar. Det är en miljö av högt i tak, flertalet kakelugnar och ljusa rum med en känsla av historia. Här är platsen som skapar möjlighet för konstnärer och föreningar att visa sin konst i en genuin miljö kantad av ängar, fruktträdgårdar och en engelsk park fylld av lövträd.

Idag har vi mellanvåningens yta på 150 kvm för utställning och nytt för i år 2020 är att vi kompletterar med plats för installationer även utomhus. Vi öppnar nu upp att använda Sillviks gamla fruktträdgård och den engelska parken. Prata gärna med oss för den möjligheten - vi ser med spänning fram emot vad som kan åstadkommas.

Våra utställare

Här finner du våra utställare, ladda ner vernissagebladet: 

Kaffe med konst

I samband med vår utställning erbjuder vi möjlighet till fika. Vårt kafé finns på entréplan och ger chans till en paus i solen eller i skydd av lövverkets skugga - varför inte på en av våra tre altaner?

Vår säsong sträcker sig mellan juni till augusti - välkommen till "Kaffe med konst".

Ändamål

Galleri Sillvik är en konstsalong för olika konstyttringar och erfarenheter sedan 2019. Denna plats gör konsten möjlig och tillgängligt för människor i Botkyrka med omnejd – en arena för konstnärer och betraktare att enkelt ta del av konstens olika språk och former. Här skapas möjligheter för ett hållbart utbyte av konstyttringar över mänskliga och samhälleliga gränser.

Syfte

Att visa bra konst av professionella konstnärer/konsthantverkare och duktiga amatörer. Sträva efter mångald och integration genom en jämn sammansättning utifrån kön, ålder, etnicitet och konstnärsskrån. Att samla erfarenheter och konstyttringar i och utanför huset för att skap en tillgänglig kontaktyta mellan konstnärskap, konsten och betraktaren.

Mål

Att vara en årligt återkommande plats där konstnärskap och skapande förmedlas och interageras.

Information till utställare

Här finner du mer information för våra utställare.

© Copyright 2021 FSV. All Rights Reserved